Personvernerklæring RBI Norge AS

1. Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder for RBI Norge AS (RBI) med tilhørende virksomheter og forklarer vi hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. RBI Norge AS, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd). RBIs grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.

2. OM PERSONOPPLYSNINGER OG REGELVERKET

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og servicehistorikk. All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er administrerende direktør som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

3. HVA SLAGS OPPLYSNINGER SAMLER VI INN?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

A) OPPLYSNINGER DU SELV OPPGIR TIL OSS

Når du registrerer deg på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere, slik som henvendelser til butikk eller verksted. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester, kjøpshistorikk eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

B) OPPLYSNINGER VI FÅR GJENNOM BRUK AV TJENESTENE VÅRE

Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

I) DIN ENHET OG INTERNETT-TILKOBLING:

Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleserversjon. Vi kan også samle også informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

II) BRUK AV TJENESTENE ELLER KJØP:

Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene eller kjøp du gjør, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene, hvilke funksjoner du har brukt på sidene, samt hva du eventuelt har handlet.

III) INFORMASJON OM POSISJON:

Vi kan også registrere din geografiske posisjon når du bruker våre tjenester, eller handler i våre butikker gjennom data fra kjøp du gjør.

C) OPPLYSNINGER VI FÅR FRA ANDRE KILDER

Vi mottar regelmessig informasjon om fra motorvognregisteret eller andre offentlige kilder, og vi samarbeider også med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, underleverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotortjenester og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse.

D) AUTOMATISKE VURDERINGER

Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

E) INFORMASJONSKAPSLER OG ANNET INNHOLD SOM LAGRES LOKALT

Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

Nødvendige Cookies

Navn

Leverandør

Hensikt

Varighet

CookieConsent

dacia.no

Huske brukeres cookiepreferanser for dacia.no

1 år

Statistikk-cookies

Navn

Leverandør

Hensikt

Varighet

collect

google-analytics.com

Brukes til å sende data til Google Analytics angående brukerens type datamaskin og handlinger. Sporer brukeren på tvers av enheter og markedsføringskanaler.

Ut inneværende økt

_ga

dacia.no

Registrerer en unik ID som brukes til å generere statistikk om hvordan en bruker benytter nettsiden.

2 år

_gid

dacia.no

Registrerer en unik ID som brukes til å generere statistikk om hvordan en bruker benytter nettsiden.

1 dag

_dc_gtm_UA-#

dacia.no

Brukes av Google Tag Manager til å kontrollere nedlasting av Google Analytics-script.

Ut inneværende økt

Markedsføring-cookies

Navn

Leverandør

Hensikt

Varighet

cid

adform.net

Optimaliserer annonsevisninger basert på en brukers aggregerte bevegelsesmønster og diverse auksjonsbaserte bud på annonseplasser for den aktuelle brukeren.

2 måneder

uid

adform.net

Gjenkjenner en unik bruker-ID som gjenkjenner en brukers nettleser når brukeren besøkeren nettside i samme annonsenettverk. Formålet er å optimalisere annonsevisninger basert på en brukers aggregerte bevegelsesmønster og diverse auksjonsbaserte bud på annonseplasser for den aktuelle brukeren.

2 måneder

0

adform.net

Ukjent

1 dag

test_cookie

doubleclick.net

Brukes til å teste om en nettleser støtter informasjonskapsler/cookies.

1 dag

IDE

doubleclick.net

Brukes av Google DoubleClick til å registrere og rapportere en brukers handlinger etter de ser eller klikker på en annonse for å måle effektiviteten til en annonse og dermed kunne vise målrettede annonser til denne brukeren.

1 år

fr

facebook.com

Brukes av Facebook til å levere en rekke annonseprodukter, som sanntids budgiving fra tredjeparts annonsører.

3 måneder

tr

facebook.com

Brukes av Facebook til å levere en rekke annonseprodukter, som sanntids budgiving fra tredjeparts annonsører.

Ut inneværende økt

ads/ga-audiences

facebook.com

Brukes av Google AdWords til å reengasjere brukere som er sannsynlige å konvertere til kunder basert på brukerens oppførsel på tvers av nettsider.

Ut inneværende økt

_hjIncludedInSample

dacia.no

Avgjør om brukerens navigasjon skal bli registrert i en statistisk "place holder".

Ut inneværende økt

VISITOR_INFO1_LIVE

youtube.com

Estimerer brukerens båndbredde på sider som bruker YouTube-videoer.

179 dager

GPS

youtube.com

Registrerer en unik ID på mobile enheter for å muliggjøre sporing basert på geografisk GPS posisjon.

1 dag

YSC

youtube.com

Registrerer en unik ID for å føre statistikk over hvilke filmer en bruker har sett på YouTube.

Ut inneværende økt

yt.innertube::nextId

youtube.com

Registrerer en unik ID for å føre statistikk over hvilke YouTube-videoer en bruker har sett.

Vedvarende

yt.innertube::request

youtube.com

Registrerer en unik ID for å føre statistikk over hvilke YouTube-videoer en bruker har sett.

Vedvarende

PREF

youtube.com

Registrerer en unik ID som brukes av Google for å føre statistikk over hvordan en bruker tar i bruk en YouTube-video på forskjellige nettsider.

8 måneder

pagead/1p-user-list/#

youtube.com

Ukjent

Ut inneværende økt

C

adform.net

Brukt til å verifisere at brukerens nettleser støtter informasjonskapsler.

30 dager

_gcl_au

dacia.no

Brukt av Google AdSense for eksperimentering med annonseeffektivitet på tvers av nettsider som bruker deres tjenester.

3 måneder

_fbp

dacia.no

Brukt av Facebook til å levere en serie med annonseprodukter som f.eks. sanntidsbudgivning fra tredjepartsannonsører.

3 måneder

4. ADMINISTRASJON AV INFORMASJONSKAPSLER

De aller fleste nettlesere tillater å ikke akseptere cookies, samt å slette cookies. Fremgangsmåten er ulikavhengig av nettleser, og fra versjon til versjon. Klikk på din nettleser under for å se informasjon om hvordan du kan blokkere og slette cookies:

Google Chrome
Safari
Internet Explorer
Microsoft Edge
Mozilla Firefox

Dersom du velger å blokkere cookies vil enkelte deler av nettstedet ikke fungere optimalt, og dette vil gjøre din kundeopplevelse dårligere. Dine data er trygge hos oss.

5. HVA BRUKES OPPLYSNINGENE TIL?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

A) FOR Å SENDE DEG INFORMASJON PÅLAGT AV MYNDIGHETER ELLER KNYTTET TIL SIKKERHET

Vi bruker personopplysninger for å sende deg lovpålagt informasjon knyttet til din(e) bil(er). Dette kan være innkalling til EU-kontroll eller serviceinnkallinger relatert til sikkerhet eller for å oppfylle garantiforpliktelser.

B) FOR Å LEVERE OG FORBEDRE TJENESTENE VÅRE

Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og om relevant, for å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

C) FOR Å TILPASSE TJENESTENE, GI DEG ANBEFALINGER OG RELEVANT MARKEDSFØRING

Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

D) FOR Å FORBEDRE DIGITAL KOMMUNIKASJON OG ANNONSERING

Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

E) FOR Å UTARBEIDE STATISTIKK OG FORSTÅ MARKEDSTRENDER

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

F) FOR Å FORHINDRE MISBRUK AV TJENESTENE VÅRE

Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

6. DELING AV OPPLYSNINGER

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med andre selskap, med unntak av til våre forhandlere og samarbeidspartnere som trenger opplysningene for å kunne levere tjenester til oss. Dersom vi utleverer personopplysninger, inngår vi avtaler med de aktuelle tredjepartene som begrenser deres anledning til å bruke opplysningene.
Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov, eksempelvis til offentlige myndigheter dersom det er mistanke om lovbrudd.

7. OVERFØRING AV PERSONOPPLYSNINGER TIL UTLANDET

A) INNENFOR EU/ EØS
Personopplysningene dine kan overføres til utlandet. Overføring av personopplysninger innenfor EU/EØS-området kan fritt skje i henhold til gjeldende personvernlovgivning.
B) UTENFOR EU/ EØS
Hvis vi overfører personopplysninger utenfor EU/EØS-området, vil vi forsikre oss om at overføringen skjer i samsvar med gjeldende lovgivning. Dette innebærer at vi vil innhente samtykke fra deg til å gjennomføre overføringen, eller anvende andre mekanismer for å foreta en lovlig overføring.

8. ADMINISTRERING AV PERSONOPPLYSNINGER

Du kan selv påvirke hvilke personopplysninger vi skal ha om deg og hvordan vi skal bruke disse. Du kan gjøre dette ved å kontakte oss på personvern@motorgruppen.no.
Hvis du oppdager feil i opplysningene vi har om deg, kan du selv endre dette i innstillingene eller ved å ta kontakt med oss slik at vi kan rette opp i dette.
Du har rett til å be om innsyn i personopplysningene iht personopplysningsloven § 18 og GDPR art. 15.
Du har også rett til å få behandlingen begrenset i visse tilfeller iht GDPR art 18.
Ved spørsmål vedrørende dine personopplysninger kan du når som helst ta kontakt med oss på personvern@motorgruppen.no

9. SLETTING AV PERSONDATA

Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, uten sporbarhet, så lenge vi ikke er lovpålagt å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette og oppheve ditt kundeforhold via e-post til personvern@motorgruppen.no

10. SIKRING AV PERSONDATA

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

11. SÆRLIG OM MARKEDSFØRING I E-POST OG SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, våre samarbeidspartnere og partnere via e-post, telefon, SMS, post/brev og sosiale medier.
Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i epostene/SMS-ene.

12. ENDRINGER AV PERSONVERNERKLÆRINGEN

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette.

13. RETT TIL Å KLAGE

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

14. KONTAKTINFORMASJON

Behandlingsansvarlig i RBI Norge AS er administrerende direktør, Nils-Henrik Holmen.
Epost: nils-henrik.holmen@renault.no
Telefon +47 23 37 61 00

Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på personvern@motorgruppen.no.

COPYRIGHT

Innholdet på dette nettstedet er beskyttet av lov om opphavsrett (© 2008-) og tilhører RBI Norge AS. Med enerett.Opplysninger på nettstedet, herunder, men ikke begrenset til tekst, bilder og lyd, kan ikke reproduseres, overføres, distribueres eller lagres uten forutgående skriftlig samtykke fra RBI Norge AS, annet enn der dette skjer utelukkende til personlig bruk. Endringer av innholdet på dette nettstedet er strengt forbudt.Enkelte deler av nettstedet inneholder bilder som er underlagt leverandørenes opphavsrettslige policyer.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Finn en av våre forhandlere eller bestill en uforpliktende prøvekjøring